SPRUTMETALLISERING / TERMISK SPRUTNING

Så fungerar sprutförzinkning

Med sprutförzinkning så kan man belägga ett material med en yta av ett zinklager genom att jämnt spruta zink mot materialet. Materialet blästras först och sedan smälts zinken i en gaslåga eller ljuslåga för att sedan kastas mot ytan med hjälp av tryckluft. Zinkbeläggningen är rå och en aning porös vilket gör den idealisk för målning. Då man jobbar med sprutförzinkning så använder man sig av en luftström som snabbt kyler ner zinkdropparna och beläggningen. Med rätt temperatur så fastnar zinken som den ska och skapar en beläggning som ser bra ut och dessutom skyddar väl mot korrosion.

Det är viktigt att det material som ska behandlas med zink först blästras, vilket vi då även utför på Pimab.

Fördelar med sprutförzinkning

Det finns många fördelar med sprutförzinkning. Den största är förstås att den här metoden ger ett varaktigt skydd mot korrosion och rost. Dessutom är det alltid smart att vända sig till i Pimab i Uddevalla för sprutförzinkning då man behöver en behandling av ett material som inte med lätthet kan doppas i zink. Genom att sprutförzinka så får man samma fina jämna yta. Om man behöver reparera ett material så kan man även välja att komplettera varmförzinkning med sprutförzinkning. Metoden ger helt klart en flexibilitet.

En annan stor fördel med sprutförzinkning är att man kan välja om man vill måla eller inte efter avslutad behandling. Den behandlade ytan ser bra ut rent estetiskt så för utseendets skull behöver man inte måla, såvida man inte eftersöker en annan färg eller nyans. Om man vänder sig till ett proffs på sprutförzinkning i Uddevalla så kan den här behandlingen skydda materialet och hålla det snyggt i många år framöver.

Hög kvalitet och certifierad personal!

PARTNERS

VÅR ARBETSPROCESS

1. MÖTE MED EN KUND

Utvärdering av arbetets volym.

2. OFFERT

Vi skriver ett avtal om tjänster.

3. UTFÖRANDE

Kunden kontrollerar alla steg i jobbet.

4. GODKÄNNANDE

Alltid nöjd kund!

KONTAKTA OSS

Ta kontakt med oss, vi vill gärna diskutera hur vi kan fixa era problem.

PIMAB kontakta oss

Bom Chackalack! Vi kan lack!

Våra öppettider:
Måndag - Torsdag 7.00 – 16.00
Fredag 7.00 – 13.00

PIMAB – Industri & Målericenter i Uddevalla

Ett av Fyrstadområdets större industrilackeringsföretag som nu är etablerat i nybyggda och fräscha lokaler på Kuröds industriområde och på Repslagaregatan 4 i Uddevalla.

KONTAKTA OSS

Kurödsvägen 24C, 451 55 Uddevalla
Repslagaregatan 4, 451 43 Uddevalla

0522 - 64 10 10

info@pimab.se

TOP

Följa oss gärna på: